Hitta rätt nivå för din pole dance träning

Börja in träningsresa idag

Hem / Om Adore Pole / Nivåer

Pole fitness

Nivå 1

För dig som är nybörjare och aldrig gått en kurs. Inga förkunskaper krävs för denna nivå. Du behöver inte ha någon styrka, flexibilitet eller liknande. Vi jobbar upp styrka under kursens gång för att ha de rätta förutsättningarna för nivå 2. I nivå 1 går vi igenom snurrar och trick så som fireman, back hook, pole sit och börjar känna på cross knee release med mer.

Nivå 2

För att gå nivå 2 måste du ha genomfört nivå 1 eller motsvarandra på andra studios. Vi jobbar vi vidare på vår cross knee realese och börjar invertera. Vi fortsätter att jobba på styrkan i överkroppen och fokuserar på trick som chopper, invert, cross ankle release och att klättra. Vi börjar känna på outside leghang. För att gå vidare till nivå 3 är det bra om du kan hantera chopper, cross knee release och vara bekväm med dina inverteringar så som crucifix.

Nivå 3

För att gå nivå 3 måste du ha genomfört nivå 2 eller motsvarandra på andra studios. Här börjar vi jobba på styrkan inför trick så som shoulder mount. Vi jobbar vidare för att få en stabil outside leghang och går igenom trick och snurrar så som inverted spin, butterfly och leg switch. För att gå vidare till nivå 4 är det bra om du är stabil i din outside leghang, klättring och cross ankle realese.

Intermediate (Motsvarar nivå 4-5)

För att gå Intermediate måste du ha genomfört nivå 3 eller motsvarandra på andra studios. Vi fortsätter att utveckla och jobba på trick som leg hang, shoulder mount och andra nyckeltrick t.ex. handsprings och leg switch. Vi ser att du går Intermediate minst 3 gånger eller fler innan du går upp till Advanced. Kravet är att kunna alla nyckeltrick lika bra på båda sidorna.

Advanced (Motsvarar nivå 6-advanced)

För att gå advanced måste du ha genomfört Intermediate eller motsvarandra på andra studios. I denna kurs jobbar vi med svårare trick som kräver styrka och en del flexibilitet. Advanced kan du gå du om igen efter avslutad kurs, då vi alltid jobbar vidare med det vi gjort tidigare kurser och gör nya kombinationer och trick.

Luftakrobatik

Nybörjare Aerial hoop/silks

I nybörjarnivån behöver man inga förkunskaper eller styrka och här får ni testa på både aerial hoop och aerial silks. Fokus ligger på att jobba upp styrkan och att vänja oss vid att hänga uppochner. Målet är att kunna dra sig upp och hänga upp och ner och även göra fotknutar av olika slag.

Fortsättning

Här börjar vi med lite svårare trick där mer greppstyrka behövs för att orka hänga kvar i tyget. Vi fokuserar på olika trick i fotknut men även drops av olika slag. Vi börjar också öva på combos för att få uthålligheten.  Målet är att känna sig bekväm i drops och att orka genomföra en hel combo.

Advanced

I denna nivå gör vi längre combos, svårare drops och här krävs mycket styrka i både överkropp som i handgreppet. Vi över på att få in mer flow i våra rörelser. Denna kurs förnyar sig hela tiden för att hålla oss uppdaterade i det allra nyaste inom aerial silks.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Signa upp din e-post för att ta del av nyheter och erbjudanden.

Adorepole logotype i rosa och vit färg.


Om oss på Adore Pole

I vår härliga pole studio har vi totalt 14 stänger och hela 6 meter i takhöjd. Många av våra stänger är 4 meter och har gott svängutrymme. Vi använder oss av Gympoles stänger som inte har några skarvar och är fastskruvade i både taket och golvet för högsta säkerhet. Alla våra väggar är beklädda med stora speglar på båda sidorna. Vår fönster släpper in mycket ljus och friskluft.


  Adress:  St persgatan 19  601 86 Norrköping

  Mail: info@adorepole.se

En vit sociala media ikon för plattformen Facebook. Klicka på denna för att se vår Facebooksida.
En vit sociala media ikon för plattformen Instagram. Klicka på denna för att se vår Instagram.
En vit sociala media ikon för plattformen Youtube. Klicka på denna för att se vår Youtube kanal.

© 2024 Adore Pole Fitness - Powered by Sitesmart